Annuleringsverzekering

Een annuleringsverzekering sluit u af samen met een reisverzekering. Met een annuleringsverzekering bent u gedekt voor het onverhoopt annuleren van uw vakantie. Bijvoorbeeld als u niet op reis kunt door ziekte of overlijden van een naaste. Afhankelijk van de afgesloten verzekering ontvangt u de reissom helemaal of voor een deel terug. De reissom is het bedrag dat u betaalt (heeft) voor de reis en het vakantieverblijf. Hierin maakt het niet uit met hoeveel mensen u op reis gaat.

Annuleringsverzekering op tijd afsluiten

Het is van belang dat u een annuleringsverzekering op tijd afsluit. Bij veel verzekeraars is de periode waarbinnen u deze afsluit zeer kort op het boeken van de reis. Denk dan aan een periode van 7 dagen. U kunt dus niet vlak voor uw vakantie nog kiezen voor annuleringsdekking. Het is daarom goed om tijdens het boeken van uw reis al na te denken over uw reisverzekeringen.

Annuleringsverzekering of annuleringsdekking?

Verzekeraars gebruiken vaak verschillende termen om hun annuleringsverzekering te benoemen. De een heeft het over een annuleringsverzekering, de ander noemt het een aanvullende annuleringsdekking of aanvullende annuleringsverzekering. Vaak gaat het hier om een term die in feite hetzelfde aanduidt, maar aanvullend geeft in dit geval soms ook weer dat deze gelijktijdig afgesloten moet worden met de bijbehorende reisverzekering.

Wat wordt gedekt in een annuleringsverzekering?

De voorwaarden van dekking bij een annuleringsverzekering verschillen per verzekeringsmaatschappij. Uiteraard wordt bij ernstige ziekte of overlijden van een dierbare de annulering in werking gesteld, maar de definitie van “dierbare” verschilt nog wel eens per maatschappij. Ook wordt niet bij alle verzekeraars dezelfde definitie gehanteerd rondom medereizigers. Bijvoorbeeld als een van uw reisgenoten de vakantie moet afbreken door een ernstige gebeurtenis. Ons advies is om u vooraf altijd goed te laten informeren over de verschillende vormen van dekking. Bij Van der Fluit staan we u graag bij.

Annuleren als u al op reis bent

Een onverwachte gebeurtenis terwijl u al op vakantie bent kan ervoor zorgen dat u de reis noodgedwongen moet afbreken. Neem in zo’n geval altijd contact op met uw verzekeringsadviseur voor hulp. Zij kennen niet alleen de ins en outs van uw verzekeringspolis, maar weten ook snel contact te leggen om uw vervelende situatie op te lossen.

Meer advies over annuleringsverzekeringen?

De adviseurs van Van der Fluit helpen u graag de juiste annuleringsverzekering afsluiten. Zorg ervoor dat u al in het beslissingsproces van uw vakantie of reis nadenkt over de mogelijkheid tot annuleren. Zo bent u op tijd met het eventueel afsluiten van de juiste verzekeringen.

Veelgestelde vragen Annuleringsverzekering