Milieuschadeverzekering

Milieuschadeverzekering

Schade aan het milieu, bijvoorbeeld door het vrijkomen van asbest of het gebruik van schadelijke schoonmaakmiddelen, kan voor ondernemers een flinke schadepost opleveren. Wanneer u deze veroorzaakt zijn de kosten van sanering meestal volledig voor eigen rekening. Zelfs wanneer u de schade niet zelf veroorzaakt heeft, maar deze ontstaat doordat er in uw bedrijfspand een brand ontstaat waarbij schadelijke stoffen vrijkomen. Om deze kosten te dekken bestaat er een milieuschadeverzekering.

Wat is een milieuschadeverzekering?

De naam zegt het al, een milieuschadeverzekering sluit u af om de mogelijke kosten na het ontstaan van milieuschade te dekken. In principe kan iedere onderneming te maken krijgen met milieuschade. U hoeft niet per sé te werken met schadelijke stoffen. Als in uw bedrijfspand bijvoorbeeld asbest ontdekt wordt wat gesaneerd dient te worden kunt u voor een grote kostenpost komen te staan. Of uw bedrijfspand wordt getroffen door een brand en hier komen schadelijke stoffen vrij, dan is het hebben van een milieuschadeverzekering een must.

Wat wordt gedekt onder een milieuschadeverzekering?

Afhankelijk van de aanbieder van uw milieuschadeverzekering is een verzekerd bedrag af te spreken voor uw verzekerde adres. Dit adres, veelal uw bedrijfslocatie, is na het afsluiten van de milieuschadeverzekering verzekerd voor saneringskosten, onderzoekskosten en zogenaamde bereddingskosten. Dit zijn de kosten die u moet maken om schade te voorkomen of te verminderen. Wat niet verzekerd is, zijn schade ontstaan door het niet volgen van wetten en regels, verontreiniging die ontstaan is voordat de verzekering werd afgesloten en luchtverontreiniging. De precieze voorwaarden verschillen per verzekeraar. Een adviseur van Van der Fluit brengt graag de mogelijkheden voor u in kaart.

Meer weten over: Milieuschadeverzekering?

Ook schade aan derden meeverzekerd

Bij veel milieuschadeverzekeringen is ook de schade aan omliggende panden/gronden van derden meeverzekerd. Wanneer er milieuschade ontstaat beperkt dit zich bijna nooit tot slechts uw eigen perceel. Dan is het fijn om te weten dat u op uw verzekering kunt vertrouwen dat ook de milieuschade aan omliggende locaties meeverzekerd is.

Milieuschadeverzekering afsluiten

Wilt u een milieuschadeverzekering afsluiten? Of bent u benieuwd of deze voor uw onderneming wel nodig is? Neem dan vandaag nog contact op met een adviseur van Van der Fluit. Uw zakelijke adviseur brengt graag de risico’s voor u in kaart en adviseert u welke milieuschadeverzekering de beste voorwaarden heeft voor uw situatie.

De voordelen van een milieuschadeverzekering

Veelgestelde vragen Milieuschadeverzekering

Ben ik ook verantwoordelijk voor milieuschade als deze is ontstaan zonder dat ik dit zelf heb veroorzaakt?

Ja, u kunt dan toch verantwoordelijk worden gehouden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een brand in uw bedrijfspand waarbij schadelijke stoffen vrij komen. De gevolgen hiervan ...

Wie draagt de kosten voor de sanering wanneer er asbest in een van mijn bedrijfspanden gevonden wordt?

Die kosten komen voor uw rekening. Een milieuschadeverzekering dekt de kosten voor het saneren, onderzoekskosten en zogenaamde bereddingskosten.

Na de brand in mijn bedrijfspand is er milieuschade ontstaan, ook bij de naastgelegen bedrijven. Valt deze schade ook onder mijn milieuschadeverzekering?

Ja, die valt ook onder uw milieuschadeverzekering. Schade aan derden is meeverzekerd. U hoeft zich dus geen zorgen te maken, de omliggende locaties zijn meeverzekerd.