Van der Fluit Assurantiën

Bij Van der Fluit bent u verzekerd van goed advies en de beste begeleiding op het gebied van verzekeringen, pensioenen en hypotheken. Veel particulieren en ondernemers zien deze producten als een noodzakelijk kwaad en vinden het complexe materie. Wij nemen u graag bij hand om het juiste advies te geven, de beste oplossingen te bedenken en deze zonder zorgen uit te voeren.

Verzekeringen

Onze klanten bevinden zich met name in de regio Noord-Brabant en bestaan uit met name uit MKB bedrijven variërend van zzp-ers tot bedrijven met zo’n 125 medewerkers. Maar ook veel particuliere klanten staan wij bij als betrouwbare en deskundige partner voor het beheren van de risico’s uit het dagelijkse leven.

Een voorbeeld van het meedenken met onze particuliere klanten is het Van der Fluit HybridePakket. Dit pakket biedt een optimale verzekeringsdekking, is op maat samengesteld uit diverse verzekeraars mét behoud van aantrekkelijke pakketkorting. En voor ondernemers maken wij gebruik van een verzuimconcept dat wérkt, waarbij het belang van een voorspoedig herstel van de medewerker voorop staat. Zo kunnen wij al onze klanten perfect ondersteunen met een pakket dat goed aansluit bij de wensen.

Volmacht

Wij kunnen deze totale dienstverlening op het gebied van verzekeringen onder andere bieden door de samenwerking met ons volmachtbedrijf VDF/Verzekeringen. Hierdoor bieden wij een snelle polisafgifte, deskundige schadeafwikkeling en dat alles binnen het eigen kantoor. Er zijn volmachten van o.a. De Amersfoortse, ASR, Reaal, Nationale Nederlanden, Avéro achmea, DAS Rechtsbijstand en ARAG Rechtsbijstand.

Hypotheken

Voor onafhankelijk advies over hypotheken zijn er binnen Van der Fluit diverse specialisten beschikbaar. Wij helpen u graag met een vrijblijvende hypotheekcheck, een verhoging van uw hypotheek voor verbouwing of wanneer u op zoek bent naar een nieuw pand. Door onze kennis rondom de laatste ontwikkelingen binnen de hypotheekbranche zijn wij op de hoogte van alle mogelijkheden en weten wij de juiste wegen te bewandelen bij elke Nederlandse hypotheekbank. Dus voor een passen hypotheekadvies en het beste aanbod zit u bij Van der Fluit op het juiste adres.

Pensioenen

Bij een pensioen spelen persoonlijke omstandigheden, wensen en verwachtingen een belangrijke rol. Maatwerk is het toverwoord voor een goed pensioen en daar heeft Van der Fluit de juiste pensioenadviseurs voor. Zij kunnen u informeren over AOW, lijfrentes en andere zaken die komen kijken bij een pensioenvoorziening die bij uw unieke situatie past.

Service

Naast het adviseren over verzekeringen, hypotheken en pensioenen vervullen wij natuurlijk ook onze zorgplicht. Na het afsluiten blijven wij met u meedenken zodat uw financiën en verzekeringen actueel en passend zijn bij uw persoonlijke situatie. Zo bent u er zeker van dat u niet betaalt voor onnodige producten en géén risico loopt. Dat is de service waar Van der Fluit Assurantiën voor staat!


Overnames

In de loop der jaren heeft Van der Fluit een aantal grote overnames gedaan om te kunnen groeien. Hieronder de meest recente overnames:

Laurion Adviesgroep was een totaal-advieskantoor voor werkgevers/werknemers, ondernemers en particulieren op het gebied van financiële diensten en personele zaken met passie voor het vak. Tevens bood men via CBO Financieel Advies Centrum financiele adviesdiensten aan en via www.schoolverzekering.nl gespecialiseerde verzekeringen aan voor een groot aantal basisscholen verspreid over heel Nederland, maar ook scholen in het speciaal en voortgezet onderwijs. Dit kantoor is per 01-01-2018 overgenomen. Kortom, een perfecte aanvulling voor de portefeuille van Van der Fluit Assurantiën!

Jan Nefkens was een bekend assurantiekantoor voor Utrecht en omstreken. Met de kenmerkende persoonlijke insteek een uitstekende partner voor Van der Fluit Assurantiën, waarbij gelijk voet werd gezet in de regio Utrecht. Per 01-01-2019 is dit kantoor overgenomen. 


Geschiedenis

Trots op meer dan 50 jaar Van der Fluit

Van der fluit: een begrip sinds 1968

Ton van der Fluit besloot midden jaren 60 voor zichzelf te beginnen en zocht ruimte op de kaart voor een zelfstandig assurantiekantoor. Deze ruimte bleek te liggen rondom Den Bosch. In 1968 startte Ton zijn eigen verzekeringskantoor ‘aan huis’,  op een kamer van drie bij vier meter. Na binnen 2 jaar weer verhuisd te zijn naar een iets groter 'kantoor aan huis', werd dit ook al weer snel te klein.

Hoogste tijd om op zoek te gaan naar een 'echt' bedrijfspand. In 1978 betrok het bedrijf het huidige pand aan de Eindhovenlaan in ’s-Hertogenbosch. Door het overnemen van verschillende assurantiekantoren in 1984, 1986 en 1996 werd de portefeuille steeds groter en de oprichting van het volmachtbedrijf zorgde ervoor dat Van der Fluit Assurantiën een gevestigde naam werd in de regio.

'Kantoor aan huis' van Van der Fluit in 1970

De zoon van Ton, Patrick, trad in 1999 toe tot het bedrijf. Door in de buitendienst op te treden als verzekerings- en hypotheekadviseur en met de nodige avondstudies kon hij zich het vak eigen maken. In 2009 nam Patrick het bedrijf over van zijn vader. Tegelijk werd een assurantiebedrijf in Waalwijk overgenomen wat resulteerde in een 2e Van der Fluit vestiging. Patrick ontwikkelde een eigen strategie door overnames van diverse portefeuilles én het zoeken van samenwerking met branchegenoten. Hierdoor werd niet alleen het aantal klanten groter, maar ook het aantal specialisten. En dit is weer in het belang van de klant.

Patrick van der Fluit met vader Ton op het beeldscherm

Centraal Volmacht Bedrijf

Als volmachtbedrijf had Van der Fluit al een toegevoegde waarde door het snel en netjes afwikkelen van schades. In 2016 stond Patrick van der Fluit mede aan de basis van de oprichting van het Centraal Volmacht Bedrijf. Dat was een mijlpaal voor het bedrijf, want door de samenwerking binnen het CVB zijn er enorme stappen gezet op het gebied van ICT. Voor de klanten een groot voordeel, want nu kunnen klanten nog sneller en beter worden geholpen op het gebied van offertes, polisafgifte en schadebehandeling.

Bij de tijd

Van der Fluit kijkt ook altijd vooruit naar veranderende wet- en regelgeving en past daar de werkwijze op aan. Met behulp van actuele techniek worden de klanten steeds beter ondersteund zonder dat een huisbezoek nodig is. Zo blijven de kosten laag en kunnen we blijven adviseren zoals de klanten gewend zijn. Op deze manier blijft Van der Fluit een sterke partner met alle certificeringen en benodigde kennis.