Van kippenschuur naar pand met statuur

07 januari 2021
Van kippenschuur naar pand met statuur

Zakendoen zat er al vroeg in bij Harold Tibosch (39). Al tijdens zijn studie koopt hij overzees producten in om die vervolgens aan medestudenten te verkopen. Dat die handelsgeest hem het florerende bedrijf LEDlabel zou opleveren, had hij nooit gedacht. “Ik ben nog steeds iedere dag aan het hobbyen.”

Wie zich afvraagt waar het zakeninstinct van Harold vandaan komt, moet twintig jaar terug in de tijd. Harold studeert Elektronica op het mbo en heeft voor projecten onderdelen nodig. “Het elektronicazaakje in Veghel had de exclusievere dingen niet. Ik kocht daarom overzees onder andere ledlampjes in.” Medestudenten weten hem binnen de kortste keren te vinden. De handel levert weinig op, toch is het de start van zijn onderneming. Harold begint een webwinkel. “Ik weet nog goed dat ik gegrepen werd door een blauw ledje. Dat er uit zo’n klein element zoveel licht kan komen. Fascinerend.” Online verkoopt hij leds in allerlei kleuren en vormen.

Serieuze vormen

Tijdens zijn hbo-studie neemt het bedrijf serieuze vormen aan. Hij werkt nog vanuit zijn slaapkamer, maar gaat samenwerken met medestudent Rob. Dot-N gaat hun vof heten. “Dat stond voor ‘distributor of the Netherlands’, wat we precies leverden wisten we toen nog niet”, vertelt Harold lachend. De eerste Fast and the Furious-film komt uit, verlichting in en onder auto’s is in opkomst. Hun handel in verlichting voor auto’s, parkeercensoren en autoalarmen loopt goed, maar na drie maanden scheiden hun wegen. “We waren als ondernemers te verschillend. Dat botste.” Toch laat Harold zich niet stoppen. “Ik ging terug naar die fascinatie voor dat blauwe lampje. De losse leds.” Geld lenen bij de bank lukt niet, dus is hij creatief. “Ik schreef fabrikanten aan, waardoor ik losse leds kon bestellen. Die verkocht ik per batch op inschrijving, het leverde zo’n € 10.000 per keer op.”

Kippenschuur als magazijn

Harold start een nieuwe website: LEDs-buys.nl, waar hij standaard onderdelen verkoopt. Het gaat hard, de slaapkamer wordt te klein. Harold pikt het kantoor van zijn vader in. Vervolgens trekt hij de oude kippenschuur leeg om er magazijnstellingen te plaatsen. Iedere euro die verdiend wordt, investeert hij in het bedrijf. Van een fulltimebaan, naast zijn eigen zaak, komt Harold rond. Later huurt hij een kantoor van 24 vierkante meter in het dorp. “Van half negen tot vijf was ik op mijn werk. Voor en na die tijd pakte ik bestellingen in. Een fantastische periode. Je ziet dat hard werken loont, dat is toch prachtig?” In 2009 koopt hij een pand, vier keer zo groot als het eerste kantoor. Hij zegt zijn baan op en denkt op deze plek jaren vooruit te kunnen. Maar de orders blijven binnenstromen. Grote firma’s kloppen aan bij het bedrijf, dat is omgedoopt tot LEDlabel. “Maatwerk en kwaliteit leveren is ons specialisme geworden. Als een bedrijf vijf meter ledstrip bestelde, belde ik om te vragen waarvoor ze dat nodig hadden. Dan kon ik vaak nog meer leveren.”

Nieuw pand, nieuwe filosofie

Twaalf man personeel, meer machines. LEDlabel blijft doorgroeien. Het is tijd voor een grote stap. In september 2017 koopt Harold daarom het huidige pand van zo’n 2400 vierkante meter aan De Beverspijken in Den Bosch. Met de nieuwe locatie verandert ook de bedrijfsfilosofie. “Led-verlichting is inmiddels algemeen goed. Naast maatwerk focussen we ons daarom op designverlichting. Een designer komt met een schets bij ons binnen; wij begeleiden het proces van prototype tot serieproductie. Als iets seriematig geproduceerd moet worden, besteden we het uit. Anderen kunnen dat beter. Ons bloed gaat vooral sneller stromen van nieuwe dingen maken.” Nog steeds kan Harold niet geloven dat zijn onderneming zo is gegroeid. Het geheim? “Denk in mogelijkheden. Vergader niet eindeloos, maar pak door.” Dat blijft hij ook nu doen. “We voltooien nu de showroom, daarna wil ik masterclasses gaan geven. Ik ben trots op wat ik heb bereikt, maar het kan altijd mooier, sneller en efficiënter.”

Nooit over nagedacht

“De gemiddelde leeftijd is hier laag, veel jonge medewerkers denken niet aan een pensioen. Maar als werkgever wil ik het wel geregeld hebben.” Via via komt Harold bij Van der Fluit Assurantiën terecht. “Ik heb gebeld en een afspraak gemaakt met Peter Koesen, de pensioenspecialist. We hebben meteen het hele verzekeringspakket doorgenomen. Dat sloot namelijk niet meer aan op de huidige situatie. Van der Fluit nam ons van A tot Z mee in een risicoanalyse. Compleet nieuw voor mij. Dat proactieve heb ik nodig. We hebben nu regelmatig contact.”

Meer informatie?