Check uw opstalverzekering en voorkom onderverzekering

03 november 2022
Check uw opstalverzekering en voorkom onderverzekering

Onderzoek wijst uit dat 25% van de huiseigenaren de voorwaarden van zijn opstalverzekering al minstens 5 jaar niet heeft gecontroleerd. Nederlanders besteden meer aandacht aan hun autoverzekering. Dit is best vreemd omdat de opstalverzekering de belangrijkste verzekering voor uw woning is. De opstalverzekering wordt vaak afgesloten in combinatie met een inboedelverzekering en keert uit wanneer er storm, inbraak of brand is geweest. Reden te meer om deze regelmatig onder de loep te houden.

Dekking

Omdat veel huiseigenaren niet controleren wat de voorwaarden zijn van hun opstalverzekering, is ook niet duidelijk wat de dekking is. Weet u of tuinherstel bij u onder de polisvoorwaarden valt na schade door een storm? Of kunt u na een brand in een hotel of ander onderkomen verblijven wanneer uw huis niet meer bewoonbaar is? Dit zijn allemaal belangrijke punten om te weten wanneer er onverwacht schade aan uw woning of tuin is.

Controle

Past uw opstalverzekering nog wel bij de huidige situatie bij u thuis. Het kan zijn dat u een nieuwe keuken, badkamer of zelfs een flinke aanbouw heeft geplaatst. Dat kan ervoor zorgen dat de opstalverzekering niet meer voldoende is. Ook zonnepanelen of een warmtepomp kunnen zorgen voor een aanpassing in uw polis. De verzekeraar wil een goed beeld hebben van uw woning. Daarom is het belangrijk om dit soort aanpassingen altijd door te geven aan uw adviseur.

Voorkom onderverzekering

Heeft u aanpassingen gedaan aan uw woning, maar dit niet doorgegeven aan de verzekering dan kunt u onderverzekerd zijn. In het geval van schade krijgt u niet voldoende uitgekeerd om de schade te herstellen. U draait dan zelf voor deze kosten op. Het is belangrijk om ieder jaar te controleren of uw opstal- en andere lopende verzekeringen nog goed passen bij uw situatie. Zijn er gedurende het jaar veranderingen? Geef dit ook tijdig door aan uw adviseur van Van der Fluit. Wilt u meer informatie? De adviseurs van Van der Fluit in 's Hertogenbosch of Breukelen staan voor u klaar.

Meer informatie?